top of page

             Powercycling

8DFA9FF1-036A-4ED4-8A86-A69593DD0445.JPG
4d4fd454-0d1b-4ea4-8fe6-0cfe29f14353 (2)

 

                           Powercycling. Fietstrainingen op maat.

 

Met Powercycling train je op een manier die precies bij je past, met precies de juiste weerstand en cadans die trainen bij jouw trainingsdoel.

 

Sterker worden, klimmen, tijdrijden of sprinten? Door te trainen op wattage, bereik je sneller je doel. Je trainingen zijn uitdagend en je voelt niet alleen dat je beter wordt, die verbetering is ook ook meetbaar. Alle data van je trainingen worden opgeslagen in je IntelligentCycling-profiel en – als je dat wilt – in je Strava-profiel.

 

Onder begeleiding van Marco, Gerard en Patrick werk je een gestructureerd en goed doordacht trainingsprogramma af. Zo ben je straks optimaal voorbereid op het buitenseizoen.

Waarom indoor trainen?

Indoor trainen is de meest effectieve manier om als wielrenner ook in de winter je kracht en conditie te onderhouden.

 

We werken met de KeiserM3I-fietsen, de beste indoorfiets in de markt. In combinatie met de IntelligentCycling-app geeft dit je meer inzicht in je prestaties en train je slimmer en efficiënter.

Wat is trainen op vermogen?

Om een optimaal rendement uit je trainingen te halen, is het belangrijk om met trainingszones te werken. Deze zones bepaal je met een FTP-test. FTP staat voor Functional Threshold Power: het vermogen dat je gemiddeld een uur kan volhouden. In hartslagtermen noemen we dit ook wel het omslagpunt. Waar je omslagpunt ligt, is voor iedereen anders. Het is voor een groot deel genetisch bepaald, maar je kunt het ook beïnvloeden met je gewicht, je spiermassa en je conditie.

 

Hoe ga je aan de slag?

We bepalen je FTP en trainingszones aan de hand van een vijf- of twintig-minuten test. Je weet dan precies met hoeveel vermogen je een ontspannen duurtraining moet rijden, op welk vermogen je intensieve blokken moet trainen of op welk vermogen je een hersteltraining doet. Tijdens de indoortraining helpt de IntelligentCycling-app je aan je doel te werken: de juiste combinatie van cadans, trainingszone en hartslag leiden tot een optimaal resultaat.

 

Meet the Trainers

IMG_9446.jpg
IMG_2604gerard.jpg
3088fdd6-5517-48ea-9356-33d55c8f71d7.jpg
bottom of page