Indoorcycling

8DFA9FF1-036A-4ED4-8A86-A69593DD0445.JPG
4d4fd454-0d1b-4ea4-8fe6-0cfe29f14353 (2)

 

    5 oktober beginnen de indoorcycling trainingen weer!

 

Onder begeleiding van Arnoud, Gerard en Patrick werk je een trainingsprogramma af zodat je weer optimaal voorbereidt bent op het buitenseizoen.

Trainen op wattage, dan train je op kracht in combinatie met de cadans die past bij het trainingsdoel (kracht, klimmen, tempo rijden, sprinten).

Met deze manier van trainen zijn je trainingen meetbaar, voelbaar, uitdagend en alle data van de trainingen word opgeslagen in je profiel en op Strava.

 

We werken met de KeiserM3I fietsen en de Intelligent Cycling App,

simpelweg omdat ze de beste indoorfiets en app zijn.

 

Op deze wijze creëer je meer persoonlijk inzicht in je prestaties, train je slimmer en efficiënter.

Waarom je dat wilt?
Omdat je indoor trainen ziet als een goede manier om als wielrenner in de winter je kracht en conditie effectief te onderhouden

 

Wat is wattage-/vermogenstraining?

Om een optimaal rendement uit je trainingen te halen is het belangrijk om met trainingszones te werken. Deze zones worden bepaald door middel van een FTP-test. FTP staat voor Functional Threshold Power, simpel gezegd: het vermogen dat je gemiddeld 60 minuten kan volhouden. Het wordt in hartslag-termen ook wel het omslagpunt genoemd. Hoe hoog dit is, hangt af van je gewicht, spiermassa, getraindheid en is vooral genetisch bepaald.

 

Je FTP wordt bepaald aan de hand van een 5 of 20 minuten test. Na het afleggen van deze test wordt voor iedere deelnemer op zijn niveau de juiste zone berekend op basis van de uitslag van de FTP test. Je weet dan precies met hoeveel vermogen je een ontspannen duurtraining moet rijden, op welk vermogen je intensieve blokken moet trainen of op welk vermogen je een hersteltraining doet.

De cadance, het hartslagpercentage (indien men een hartslagmeter gebruikt), de zone van FTP;

al deze resultaten kunnen worden weergegeven via de gratis app.

  ​                                           

                                         

              Arnoud                             Gerard                                       Patrick

 

Meet the Trainers

arnoud.jpg
IMG_2604gerard.jpg
3088fdd6-5517-48ea-9356-33d55c8f71d7.jpg